Lactatiekundigen Praktijk Dokkum

Voor hulp en informatie bij borstvoeding.

Lactatiekundigen Praktijk Dokkum

Ervaringen

Hier willen wij ervaringen van moeders met u delen. Wilt u naar aanleiding van een consult ook uw ervaring delen? Mail ons dan uw verhaal.

De ervaring van Romana uit Dokkum

Op 18 september 2013 werd onze zoon Rienk Jan, na een vlotte thuisbevalling, geboren. Een prachtig gezond ogend jongetje. Echter vanaf het begin dronk Rienk Jan slecht uit de borst, maar ook uit de fles. Omdat hij geel en futloos werd en steeds meer afviel, hebben we besloten om hem afgekolfde borstvoeding te geven met de fles. Hierdoor was het beter te monitoren wat hij binnenkreeg. Na ongeveer 2 weken ging het de goede kant op en wilde ik heel graag proberen om hem alsnog borstvoeding 'live' te geven. Maar ja..hoe pak je dat aan? Ik kreeg het advies om een lactatiekundige in de arm te nemen. Ik had goede verhalen gehoord over Froukje Steringa (Lactatiekundigen Praktijk Dokkum). Froukje kwam diezelfde avond al langs! Rienk Jan had moeite om goed te drinken uit de borst. Hij sabbelde en viel vrij snel in slaap. Froukje kwam langs om te observeren hoe ik borstvoeding gaf en bestudeerde Rienk Jan. Ze kwam met goede adviezen, leerde mij hoe ik moest aanleggen en hoe ik Rienk Jan beter kon aanleggen. Ook had ze tips om hem alert te houden tijdens het drinken. Ik had gelukkig genoeg voeding, dus dat was in elk geval geen probleem. Na het eerste consult hield ze contact en kwam nog met aanvullende tips en informatie. Aangezien Rienk Jan nog steeds weinig groeide en elk uur vroeg om voeding, werd ik toch behoorlijk onzeker. Opnieuw nam ik contact op met Froukje. Ze kwam weer vlot langs en luisterde naar mijn vragen. Ook nu kwam ze met waardevolle informatie en haalde de onzekerheid grotendeels bij mij weg. Kortom: Bij vragen, tips en een steun in de rug kun je altijd BorstvoedingDokkum bellen. Froukje bedankt!

De ervaring van een moeder uit Harkema

Borstvoeding geven, dat ging ik doen. Ons eerste kindje heb ik 14 maanden gevoed zonder problemen. Ik had helemaal niet verwacht nu wel obstakels tegen te komen. Ons tweede kindje dronk gelijk na de geboorte gulzig aan mijn borst. Super trots was ik. Echter ontstonden er in de eerst week tepelkloven met als resultaat een borstontsteking. Froukje is dezelfde dag bij mij gekomen. Met haar feedback, heb ik het vertrouwen in mijn lichaam teruggevonden. Een maand later begon ons kindje ineens 's nachts door te slapen. Wat bij mij zorgde voor stuwing en wederom tekenen van borstontsteking. Ik kreeg het advies om te gaan blokvoeden en met resultaat! Ik kan nu genieten van onze heerlijke momenten samen.

Menu